Ay: Ağustos 2022

Ni Alt İşlev Olarak Bizi Nasıl Etkiler?

Alt işlev kişiliğimizin aşil topuğudur. Önceki yazılarımda bu işlevimizin bize etkilerinden bahsetmiştim. Bugünkü yazımda ise Ni Alt İşlev Olarak Bizi Nasıl Etkiler? sorusuna cevap arayacağım. Bu kategorideki yazılarımda bütün işlevlerin etkilerini ele alıyorum. Bu yazı dizisinin kendimizi tanıma konusunda yardımcı olacağını umuyorum.

Ne Alt İşlev Olarak Bizi Nasıl Etkiler?

Alt işlev kişiliğimizin aşil topuğudur. Önceki yazılarımda bu işlevimizin bize etkilerinden bahsetmiştim. Bugünkü yazımda ise Ne Alt İşlev Olarak Bizi Nasıl Etkiler? sorusuna cevap arayacağım. Bu kategorideki yazılarımda bütün işlevlerin etkilerini ele alıyorum. Bu yazı dizisinin kendimizi tanıma konusunda yardımcı olacağını umuyorum.

Si Alt İşlev Olarak Bizi Nasıl Etkiler?

Alt işlev kişiliğimizin aşil topuğudur. Bir önceki yazımda bu işlevimizin bize etkilerinden bahsetmiştim. Bugünden itibaren de her alt işlevin hangi kişilikleri nasıl etkilediğinden bahsetmeye çalışacağım. Bugünkü yazımda ise Si Alt İşlev Olarak Bizi Nasıl Etkiler? sorusuna cevap arayacağım. Sonraki yazılarımda ise sırayla diğer işlevleri ele alacağım. Bu yazı dizisinin kendimizi tanıma konusunda yardımcı olacağını umuyorum.

Se Alt İşlev Olarak Bizi Nasıl Etkiler?

Alt işlev kişiliğimizin aşil topuğudur. Serinin ilk yazısında bu işlevimizin bize etkilerinden bahsetmiştim. Bugünkü yazımda ise Se Alt İşlev Olarak Bizi Nasıl Etkiler? sorusuna cevap arayacağım. Bu yazı dizisinin kendinizi tanıma konusunda yardımcı olacağını umuyorum.

Alt İşlev Nedir?

Alt işlev birincil kişilik yığının genellikle göz ardı edilen bir faktörüdür. Fakat kişilik bütünlüğünde çok güçlü bir yeri ve etkisi vardır.  Ancak psikolojik tipler konusunda genellikle az bilinen ve az vurgulanan bir konudur. Bunun nedeni alt işlevin anlaşılmasının çok zor olması değildir. Daha çok işlevler hakkında biraz “arka plan bilgisi” gerektirmesidir .

Ti Üçüncül İşlev Olarak Nasıl Çalışır?

Artık içedönük düşünme işlevinin kısa adının Ti olduğunu biliyoruz. Bu kategorideki ilk yazımda da üçüncül işlevin ne olduğundan bahsetmiştik. Bugün bu kategorinin son yazısını yazıyorum. Bu yazımda da Ti üçüncül işlev olarak nasıl çalışır? sorusunu anlaşılır bir biçimde yazmak istiyorum.

Fi Üçüncül İşlev Olarak Nasıl Çalışır?

Artık içedönük hissetme işlevinin kısa adının Fi olduğunu biliyoruz. Daha önceki yazımda da üçüncül işlev konusunu bir yazı dizisi halinde yazacağımı söylemiştim. Bugünkü yazımda da Fi üçüncül işlev olarak nasıl çalışır? başlığı ile bu konuyu oldukça anlaşılır bir biçimde yazmak istiyorum.

Fe Üçüncül İşlev Olarak Nasıl Çalışır?

Artık dışadönük hissetme işlevinin kısa adının Fe olduğunu biliyoruz. Daha önceki yazımda da üçüncül işlev konusunu bir yazı dizisi halinde yazacağımı söylemiştim. Bugünkü yazımda da Fe üçüncül işlev olarak nasıl çalışır? başlığı ile bu konuyu oldukça anlaşılır bir biçimde yazmak istiyorum.

Si Üçüncül İşlev Olarak Nasıl Çalışır?

Artık içedönük duyum işlevinin kısa adının Si olduğunu biliyoruz. Daha önceki yazımda da üçüncül işlev konusunu bir yazı dizisi halinde yazacağımı söylemiştim. Bugünkü yazımda da Si üçüncül işlev olarak nasıl çalışır? başlığı ile bu konuyu oldukça anlaşılır bir biçimde yazmak istiyorum.

Se Üçüncül İşlev Olarak Nasıl Çalışır?

Artık dışadönük duyum işlevinin kısa adının Se olduğunu biliyoruz. Daha önceki yazımda da üçüncül işlev konusunu bir yazı dizisi halinde yazacağımı söylemiştim. Bugünkü yazımda da Se üçüncül işlev olarak nasıl çalışır? başlığı ile bu konuyu oldukça anlaşılır bir biçimde yazmak istiyorum.