Ay: Şubat 2023

Enneagram Tip 2 Alt Tiplerinin Genel Özellikleri

Enneagram Tip 2 Alt Tiplerinin Genel Özellikleri

Enneagram Tip 2 alt tiplerinin özellikleri de kişiliklerinin temel korkusu ve arzusu ile ilişkilidir. Bu nedenle bu yazıya geçmeden önce enneagram Tip 2’nin temel korkusunu ve arzusunu hatırlamakta fayda vardır. Tip 2’nin temel korkusu sevilmeyen veya istenmeyen bir insan olmaktır. Temel arzusu ise olduğu gibi sevilen biri olmaktır. Tip 2, bu durumun ortaya çıkardığı açmazlarla kendi yapısına uygun bazı baş etme yöntemleri geliştirmiştir. Ancak her alt tipin hem baş etme yöntemleri hem de genel tutumları çok farklılık göstermektedir. Şimdi bu alt tip özelliklerine birlikte bir göz atalım. Bakalım hayatınızdaki Tip 2 alt tipi hangisi?..

Enneagram Tip 4 Alt Tiplerinin Genel Özellikleri

Enneagram Tip 4 Alt Tiplerinin Genel Özellikleri

Enneagram Tip 4 alt tiplerinin özellikleri de kişiliklerinin temel korkusu ve arzusu ile ilişkilidir. Bu nedenle bu yazıya geçmeden önce Enneagram Tip 4’ün temel korkusunu ve arzusunu hatırlamakta fayda vardır. Tip 4’ün temel korkusu kimliksiz kalmak veya önemsiz bir insan olmaktır. Temel arzusu ise kimliğini bulmak ve özgün bir insan olmaktır. Tip 4, bu durumun ortaya çıkardığı açmazlarla kendi yapısına uygun bazı baş etme yöntemleri geliştirmiştir. Ancak her alt tipin hem baş etme yöntemleri hem de genel tutumları çok farklılık göstermektedir. Şimdi bu alt tip özelliklerine birlikte bir göz atalım. Bakalım hayatınızdaki Tip 4 alt tipi hangisi?

Enneagram Tip 8 Alt Tiplerinin Genel Özellikleri

Enneagram Tip 8 Alt Tiplerinin Genel Özellikleri

Enneagram Tip 8 alt tiplerinin özellikleri de kişiliklerinin temel korkusu ve arzusu ile ilişkilidir. Bu nedenle bu yazıya geçmeden önce Enneagram Tip 8’in temel korkusunu ve arzusunu hatırlamakta fayda vardır. Tip 8’in temel korkusu başkaları tarafından kontrol edilmektir. Temel arzusu ise kontrolünü elinde tutmak ve özerk olmaktır. Tip 8, bu durumun ortaya çıkardığı açmazlarla kendi yapısına uygun bazı baş etme yöntemleri geliştirmiştir. Ancak her alt tipin hem baş etme yöntemleri hem de genel tutumları çok farklılık göstermektedir. Şimdi bu alt tip özelliklerine birlikte bir göz atalım. Bakalım hayatınızdaki Tip 8 alt tipi hangisi?